Over het boek

Ben je op zoek naar de zin van het leven en loop je rond met vragen omtrent spiritualiteit? Misschien is het dan tijd om direct naar de bron te gaan en je relatie met de Schepper te heroverwegen.

Jesaja 53 Verklaard helpt je op weg op deze persoonlijke reis en laat je kennis maken met een hoofdstuk in de Bijbel dat de potentie heeft om een levensveranderende revolutie in gang te zetten!

Jesaja 53 Verklaard maakt het verhaal van de Bijbel begrijpelijk en toepasbaar. Het legt eenvoudig en duidelijk uit hoe je een intieme relatie met God kunt krijgen en welke verrassende sleutel deze relatie mogelijk maakt.

Wat sommige Rabbi's zeggen

Naast de opvatting dat over het algemeen gedacht wordt dat de Messias zal komen om het Koninkrijk van God te herstellen, is er in het Joodse denken ook een basis voor een lijdende Messias. De basis om te geloven dat de Messias in alle nederigheid zou komen en zou lijden voor de zonden van het Joodse volk, vinden we in ons hoofdstuk, Jesaja 53.

Lees meer

Ik ben Joods.. wat nu?

Toen iemand mij vertelde dat Jezus de beloofde Messias van Israël is, dacht ik: “Je krijgt mij nooit zover om dat te geloven, tenzij je het me weet aan te tonen vanuit een Joodse context. Laat het me zien vanuit onze eigen heilige geschriften, dan zal ik het eens nader bekijken.

Lees meer