Ik ben Joods.. wat nu?

Toen iemand mij vertelde dat Jezus de beloofde Messias van Israël is, dacht ik: “Je krijgt mij nooit zover om dat te geloven, tenzij je het me weet aan te tonen vanuit een Joodse context. Laat het me zien vanuit onze eigen heilige geschriften, dan zal ik het eens nader bekijken. Maar haal niet het Nieuwe Testament aan!”

Mijn onuitgesproken uitdaging werd beantwoord.

Een van de meest bepalende passages van de Hebreeuwse Bijbel die mijn visie op dit onderwerp veranderde was hoofdstuk 53 van het boek Jesaja. Geloof me, het was niet makkelijk om te geloven dat Jezus de Messias is en de vervulling is van alles waarop wij Joden door de eeuwen heen hebben gehoopt. Het was een strijd – vooral omdat deze oude profetie de Messias beschrijft op een manier zoals ik het niet had verwacht.

In dit boek onderzoeken we de historische betrouwbaarheid van het Oude en het Nieuwe Testament. We leren over het karakter van de profetie en over het concept verzoening. En tenslotte vergelijken we het leven en karakter van Jesjoea met de specifieke details, zoals we deze aantreffen in Jesaja 53. Ga mee met mij op deze reis – alles wat je nodig hebt is een open geest en een open hart!

Wat sommige Rabbi's zeggen

Naast de opvatting dat over het algemeen gedacht wordt dat de Messias zal komen om het Koninkrijk van God te herstellen, is er in het Joodse denken ook een basis voor een lijdende Messias. De basis om te geloven dat de Messias in alle nederigheid zou komen en zou lijden voor de zonden van het Joodse volk, vinden we in ons hoofdstuk, Jesaja 53.

Lees meer

Ik ben Joods.. wat nu?

Toen iemand mij vertelde dat Jezus de beloofde Messias van Israël is, dacht ik: “Je krijgt mij nooit zover om dat te geloven, tenzij je het me weet aan te tonen vanuit een Joodse context. Laat het me zien vanuit onze eigen heilige geschriften, dan zal ik het eens nader bekijken.

Lees meer